Oldalak

2014. június 6., péntek

A kevés BID-es technika

Üdv Olvasók!

Ismét egy kis elméleti bejegyzéssel kedveskednék Nektek!

Egy új fajta taktikán gondolkozgatok egy ideje. A taktika lényege az, hogy tipikusan akkor használható, ha nagyon kevés BID-ünk van, pont emiatt picit kockázatos is, szinte BID-ről BID-re élnénk. A taktika legnagyobb előnye az, hogy termékekre is tudunk licitálni, anélkül hogy nagyon sok BID-ünk veszne oda. Ehhez viszont picit több szerencsére van szükségünk.

Ez a taktika csak akkor válik be ha tényleg kevés BID-ünk van, például 200 alatt. Már ismerni kell valamilyen szinten az oldalt és automatákat mert a fő alapja a technikának az automata lesz. Gyakran kell hozzá nyerni 100 BID-es aukciót, hogy legyen egy kis utánpótlásunk. Mint azt már láthattátok ez elég könnyű, mondhatni hogy 5-ből 1x nem szokott bejönni a 100 BID-es megnyerése.

 Ugye tudjuk, hogy ha az automatát beállítottuk 45-re, akkor az végig licitál addig ameddig:

  • El nem fogynak a BID-ek
  • Meg nem nyerjük
  • Le nem telik a minimális licitálások
A technika magja az első ponton múlik. Ha például van 100 BID-ünk, elhozunk egy 100 BID-es csomagot 6-12-18 BID-ért akkor marad még egy kevés a számlánkon. Ilyenkor nem váltjuk be rögtön a 100 BID-et, hanem beállítunk egy-két automatát konkrét termékekre. Természetesen ne, mobilt, notebookot nézzünk, hanem inkább olyat ahol 0-2 automata szokott lenni átlagosan. Ha szerencsénk van akkor egyedül leszünk automaták és elvisszük a terméket, ha nincs szerencsénk, akkor sem veszik oda sok 100 vagy pár 1000 BID-ünk, csupán csak 70-94. Ha elveszítettük az sem olyan nagy gond, mivel elővehetjük az előzőleg megnyert 100 BID-es aukciónkat, beváltjuk és újra van 100 BID-ünk. Ismét megismételjük ezt a műveletet; ismét meg kell nyerni egy 100 BID-es aukciót.

A technika legnagyobb előnye:
  • Nem veszítünk egy x9-es termék aukción rengeteg BID-et
  • Nagyobb esélyünk lesz automata licitálóként, mint kézi licitálóként
  • Ha egyedüli automaták vagyunk akkor 90%, hogy megnyerjük a terméket pár BID-ből
A technika legnagyobb hátránya:
  • Meg kell nyerni egy 100 BID-es aukciót a termék automatázás előtt, hogy legyen utánpótlásunk
  • BID-ről BID-re élünk, nagy az esélye annak, hogy esetleg kifogunk egy rossz 100 BID-es aukciót és lenullázzuk magunkat
Az előnyök kb. ugyanakkorák mint a hátrányok, szerintem teljesen jól használható technika lehet azoknak a felhasználóknak akik nem szeretnének hetekig spórolni, nincs pénzük extra nagy csomagokra.

Köszönöm az olvasást és a kérdéseket, visszajelzéseket!

Jó éjszakát!