Oldalak

2014. június 12., csütörtök

Kifogtam egy rossz aukciót, mit csináljak?

Üdv Olvasók!

Eljött az elméleti óra ideje ismét!

Mint a bejegyzés címében is látszik, sokszor találkozunk olyan aukcióval ami valószínűleg nagyon rosszul fog elsülni, oda lehet akár az összes BID-ünk. Rendszerint kezdőkkel fordul elő, akiknek kevés BID van a számláján és automatát állított be, de haladó felhasználóknál is előfordulhat.

Ilyenkor két megoldás létezik amivel menthető a helyzetünk:

  1. Maradunk annál az aukciónál és reménykedünk abban, hogy mi fogjuk megnyerni.
  2. Megpróbálunk másra is licitálni, hátha sikerül valami mást megnyernünk.
Persze ezt nagyon nehéz eldönteni, hogy még is maradjunk, vagy próbáljunk szerencsét más terméknél. Mindkettő eset nagyon kockázatos és kifogyhatunk a BID-ből egy pillanat alatt.

Az első pont a lassabb folyamat, elhúzódhat az aukció, így kevés lesz az esély a nyereményre. Könnyedén beszállhatnak az aukció közepén, végén és elhappolhatják a nyereményt.

A második pontnál, szerencsénket kockára téve próbálkozunk egy-két másik aukciónál, hátha azt rögtön meg tudjuk nyerni és akkor nem lesz BID nullázás. Ebben viszont az a kockázat, hogy nagyon gyorsan fogynak a BID-ek, főleg ha több automatát állítunk be. Egy pár perc alatt kifogyhatunk.

A legfontosabb, hogy ne nyomjuk meg a pánik gombot, maradjunk halvérűek és gondolkodjunk tisztán. El kell dönteni, hogy az egyes vagy a kettes pontot válasszuk. Természetesen ne tipp szerűen, hanem vegyük figyelembe az aukció külső és belső környezetét.

Belső környezet:
  • Mennyien licitálnak? (automaták és kézi licitálók)
  • Milyen népszerűségű a termék? (több embert érdekelhet)
  • Milyenek a licitálók? (automata: módosítás, kézi: ha rálicitálnak rögtön licitál)
  • Vannak-e utólagos belépők? (az aukció közepén és végén lépnek be)
Külső környezet:
  • Mennyien vannak fent? (csúcsidő, hajnal...)
  • Milyen más aukciók folynak éppen? (népszerűség, könnyen elvihető termékek)
Bármelyiket is választjuk kockázatos lépés lesz, de szerintem egy párszor mindenki találkozott már ilyen helyzettel, ezért érdemes átgondolni mit tennénk ebben az esetben. Érdemes gondolkodni, mert talán ez fog kihúzni minket a gödörből!

Ha több BID van a számlánkon akkor se essünk pánikba, tudni kell mikor kell elhagyni az aukciót.
A Wellbid hasonló a pókerhez: tudni kell a rossz játékból kiszállni és a jó játéknál nagyot nyerni.

Köszönöm, hogy elolvastátok!
Sziasztok!


2 megjegyzés:

  1. Miert csinalsz magadnak meg masoknak konkurenciat? Jo, hogy nem irod, hogy mindenki ejfelkor licitaljon. Sok birka, meg elolvas egy blogot, majd hisz a termeszetfeletiben

    VálaszTörlés
  2. Nem csinálok konkurenciát. Nem feltétlen elég csak az én tapasztalataimra támaszkodni, mert mindenki más személyiség és ez gyakran megmutatkozik licitáláskor is. Én úgy gondolom mindenkinek van/legyen esélye nyerni, ha okos és taktikázik mellé, persze ha a szerencse is odaáll az sem árt. A másik dolog, ha valaki nagyon keresi az ilyen taktikákat úgy is találni fog.

    Az utolsó mondatodat nem értem miért ide írtad be, én csak a valós dolgokról írok, személyes tapasztalatokról.

    Viszont örülök a visszajelzésednek, köszönöm a kritikát!

    K

    VálaszTörlés