Oldalak

2014. június 26., csütörtök

Pár extra tipp wellbidhez, hogy sikeresebbek legyünk!

Üdv Olvasók!


Szeretnék kedveskedni pár kisebb extra tippel a sikerhez Nektek! Mindenkinek fontos aki belekezdett, hogy sikeresebb legyen. Sokan kérdeztétek, hogy én hogyan választom ki a megfelelő aukciókat, mi alapján választok, mit érdemes választani és erre egy ilyen bejegyzéssel szeretnék részletesebb választ adni Nektek!


Első tanács:
Ez a kép fog megjelenni ha belépünk, frissítjük az oldalt:
Itt láthatunk kb 2-3 sort olyan aukciókkal, amik hamarosan lejárnak. Ebből a sorból nem érdemes választani, mert mindenkinek ez az üdvözlőképernyő fog megjelenni aki frissíti az oldalt vagy belép éppen, tehát több ember szeme előtt vannak ezek az aukciók.

Érdemes picit lejjebb görgetni, ott is lehetnek pár hamarosan befejeződő aukciók, amiket már kevesebb ember láthat. Érdemes egy alapképet új oldalra tenni és folyamatosan frissíteni, hogy mi van/lesz szem előtt.
Ha picit lejjebb megyünk akkor ez a kép fog fogadni minket:
Olykor-Olykor el lehet csípni egy-két hamarosan lejáró aukciót a 4.-5. sorból, főként csúcsidőben mert akkor sok aukció zajlik és sokan csak az első 3 sort figyelik.

Második tanács:

Tetszik nekünk egy aukció és megnézzük a termék statisztikáit (termék képe alatt a statisztikák fül). Itt 2 táblázatot fogunk látni; egy szélesebb bal oldalit és egy keskeny jobb oldalit. Mindkettő egyaránt fontos! Vizsgáljuk meg előbb a keskenyebb bal oldalit. Én most egy 32 Gb pendriveot néztem ki ami x3-as aukció.

Itt a jobb oldali keskeny statisztika táblázata:
AUKCIÓ ÁTLAGOS IDŐTARTAMA:00:08:37
A NYERTES ÁLTAL FELHASZNÁLT BIDEK ÁTLAG MENNYISÉGE:24
ÁTLAGOS RÉSZTVEVŐK SZÁMA AZ AUKCIÓKON:9
ÁTLAGOS AUTOMATÁK SZÁMA AZ AUKCIÓKON:1

Ebből már sok minden kiderülhet, pl érdemes-e licitálnunk a termékre vagy nem. Van-e elég BID-ünk a termékhez. Nem érdemes viszont arra számítanunk, hogy egy átlagos aukciót fogunk kifogni! Példának okáért az említett aukción 3 automata volt.

Nézzük meg a bal oldali széles táblázatot ami egyfajta előzmények tábla:

Itt is sok minden kiderülhet, pl hányszor vitték el a terméket azonnal. Amit azonnal vittek el annak az időtartama 0 (ilyenből 2 van). Nem csak a BIDEK fület érdemes nézni, mert láthatjuk például, hogy hacano14 ugyan 6 BID-ért vitte el a terméket, de az időtartam majdnem háromnegyed óra volt amiből arra következtethetünk, hogy az illető később lépett be az aukcióba és "elhappolta" más elől a nyereményt. Érdemes lehet esetleg a terméket visszakeresni a befejezett aukcióknál is, mert akkor egy pontos időt is megtudhatunk mikor kezdődött az aukció és mikor lett vége. Ebből például rájöhetünk, hogy milyen időpontokban van nagyobb esélyünk nyerni.

Harmadik tanács:

Nézzük meg, hogy a kiválasztott aukciónk mellett milyen aukciók vannak/lesznek. Nem muszáj közvetlenül mellette lennie, de ha közelebb van az a jobb. Ha például a termékünk x3-as aukció és mellette van másik x3-as, esetleg több is akkor a licitálók szinte egyenlő arányban fognak szétoszlani az x3-as aukciók között. Ha ilyet választunk nagyobb lehet az esélyünk nyerni. Kevesebb automatára, kézi licitálóra számíthatunk. Itt kijelenteném, hogy nem feltétlen a középső lesz a nyerő! Érdemes az egymás közelében lévő aukciók statisztikáit nézni és abból megállapítani, hogy hol nagyobbak az esélyeink.
Erre is beszúrnék egy képet nektek:


Negyedik tanács:

Nem egy pontos adat, de hasznunkra válhat és megbecsülhetjük hogy mennyien vannak az oldalon (nem számosan, hanem arányosan értem). Én mindig megnézem a 100 BID-es aukciók jobb oldali keskeny statisztikáit és abból következtetek arra mennyien lehetnek éppen az oldalon. Pl a nyertes által felhasznált bidek száma általában olyan 15-55 között szokott lenni. Ha pl. 15-20 között van akkor elég kevesen vannak azok a licitálók akik kevesebbet áldoznának egy-egy termékre. Érdemes megnézni az átlagos automaták számát is. Itt általában 0-2 közé esik a szám, ez megmondhatja, hogy hány olyan felhasználó lehet az oldalon akik a kisebb értékű termékekre mennek automata beállításokkal.

Ötödik tanács:

Ne kapkodjunk, idegeskedjünk. A kapkodás mint minden másnál is csak hibákhoz vezet (pl. beállíthatunk egy olyan termékre automatát amit később megbánnánk). Ha idegesek vagyunk azt tudom ajánlani, hogy hagyjuk abba a játékot és próbálkozzunk később higgadtan, hideg fejjel.

Hatodik tanács:

Ne szomorkodjunk, ha nem nyertünk! Mindenkivel megesik a dolog, igen még velem is még ha nem is gondolták sokan. Ez a játék ezzel jár. Amikor nyerünk lényegében más szerencsétlenségére, csalódottságára megy a mi boldogságunk. Ha veszítünk akkor pedig pont fordítva.

Hetedik tanács:

Számítsunk a változásokra! A Wellbiden akár egy nap alatt is megváltoznak a termék népszerűségek. Mindig aktuálisnak, folyamatosnak kell lennie a megfigyelésnek. Más különben egy nem várt negatív meglepetésben lesz részünk. Fontos a termékek megfigyelése, hozzá tartozik a licitáláshoz. Azt is mondhatnám, hogy több mint a 75%-át ez a kutatás teszi ki, nem pedig a licitálás.

Remélem hasznotokra válnak ezek a röpke gondolatok és a kinézett termékeket megnyeritek!
Sok szerencsét!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése