Oldalak

2014. május 25., vasárnap

Wellbid.com gondolkodás, taktikák, tippek, trükkök avagy hogyan növelhetem az esélyemet 2.rész

Üdvözlöm az Olvasókat!

Szeretném folytatni a korábbi bejegyzésemet, amit főként kezdők vehettek igénybe (remélem sikeresen).

A wellbid blogon olvastam Éva, a zöldfülű (klikk a linkre) bejegyzését és elgondolkodtam mit ronthatott el. Rájöttem, hogy nem elég ha csak egy féle taktikát alkalmazunk mindenhova, mert könnyen kiüríthetjük a BID készleteinket. Sajnos, aki okosan szeretne licitálni, annak ismernie kell sok féle technikát és mindezen felül jól kell tudnia alkalmaznia egy adott aukcióhoz. Tuti befutó stratégia és esély a nyerésre mindenhol van, csak azt kell tudni, hogy hogyan, mikor, milyen technikát alkalmazunk. Véleményem szerint nem mindig elég a jó szerencse (jó időben, jó helyen), persze nagyon örülhetünk, ha az is mellénk áll.

Véleményem szerint két fajta kezdő licitáló van:

  • A megfigyelő (aki habozik és felsóhajt ha valaki valamit olcsón elvisz)
  • A forrófejű (aki mindenre rászáll, hátha megnyer valamit)
Mindkét esetben könnyedén pórul járhatunk ezért a tanácsom a megfigyelő típusoknak; Merjetek licitálni, mert aki mer az nyer. Kockázat nélkül nincs nyereség. A forrófejű típusoknak pedig azt ajánlanám; Lassítsunk, kevesebb dologra licitáljunk. Fontos a licitálás előtti megfigyelés is.

Egy kérdezz-felelek kérdésben (klikk a linkre) szó volt arról, hogy hogyan lehet a BID-eket talonba tenni, raktározni. Picit utána néztem a dolgoknak és erre több fajta lehetőség is van;
  • Partner Programmal (avagy ha valaki alád regisztrál akkor azt átlehet váltani BID-re)
  • Korábbi nyereményekkel (véleményem szerint lehetséges, hogy csak később váltja át BID-re a megnyert terméket)
Bár azt ajánlanám mindenképp, hogy spóroljunk, ne all-in-ozzunk. Legyen egy vészhelyzeti tartalék 100-200 BID-ünk.

Egy másik kérdezz-felelek (klikk a linkre) kérdésben kérdezték, hogy hogyan lehet ingyen BID-eket szerezni és erre elég sok megoldás van:
Lehet szerezni jó pár ajándék BID-et, a példa kedvéért egy blogbejegyzésért amit kitesznek 100-500 BID-el jutalmaznak. A termék értékelése+fotóval, 200 BID-et ér. Valljuk be, hogy ez nem olyan rossz alternatíva, ha kezdünk kifogyni, de azt tudom ajánlani, hogy spóroljunk a BID-el, mert ha már csak 100-200 van akkor csak a 100 csomagos BID-re mennyünk rá automatával okosan.

Ezt akár kezdő felhasználók is igénybe vehetik, akik nem szeretnének rögtön BID csomagot vásárolni!