Oldalak

2012. július 28., szombat

Kókuszos csirkemell

Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemell
  • olaj
  • kókuszreszelék
  • 1 tk rumaroma
  • bazsalikom
  • 1 tk méz
  • bors
  • rizs

A hús elkészítése:

A húst megmossuk és kisebb szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk. Az olajat, a kókuszreszeléket, a bazsalikomot, a rumaromát és a mézet egy tálba összekeverjük. A húst beletesszük és letakarva a hűtőben néhány óráig pácoljuk. Ha türelmetlenek vagyunk akkor is jó lesz a hús amit serpenyőben bő olajban süssünk ki.

A rizs elkészítése:

Ha a képen látható rizst szeretnénk elkészíteni akkor ne pirítsuk meg a főzés előtt. Előkészítünk egy kisebb fazekat a rizsnek és kimérjük bele az adagunkat. (Mi kb. 1-másfél pohárnyi rizst szoktunk használni). Felöntjük vízzel, úgy hogy a rizst ellepje a víz, majd megsózzuk ízlés szerint (kb. 2 csipet). Ameddig nem forr a víz addig kevergetjük magas hőfokozaton. Ha a víz felforrt akkor levesszük a tűzhelyt a legkisebb fokozatra és fedőt rakunk a fazékra. 10 percig főni hagyjuk és néha megkeverjük majd kikapcsoljuk alatta a tüzet hogy magába szívja az összes vizet. A rizshez adhatunk zöld fűszert is ízlés szerint. Ha formákat szeretnénk csinálni akkor még melegen beletesszük egy csészébe sűrűn és betesszük a hűtőbe pár percig.