Oldalak

2012. július 30., hétfő

Ázsiai pirított tészta


 Ismét egy olyan étellel drukkolnék elő amit sokan szeretnek de nehéznek tartják az elkészítését pedig elég egyszerű. Le is írnám a hozzávalókat és elkészítés módját hogy hazahozzátok a távol-keleti ínyencségeket.

Hozzávalók:
  • 500 g spagetti tészta
  • 1/2 üveg szójaszósz
  • káposzta
  • répa
  • hagyma
  • (wok)
Elkészítés

 Főzzük ki forró vízben (1-2 csipet sóval) a spagettitésztát. A wokban egy kevés olajon pirítsuk meg 1 nagyobb fej felaprított vöröshagymát, részelt káposztát, pár szelet répát. Ha megpirultak a zöldségek akkor a tüzet a legalacsonyabb állásra tesszük (akár le is húzhatjuk ideiglenesen a tűzről) és beletesszük a fél kg kifőzött spagetti tésztát, majd hozzáadunk fél üvegnyi szójaszószt. (Szójaszószt a Lidlben szoktam venni és Chin-Su-nak hívják és 250ml-es) Ha ráöntöttük egyenletesen a tésztára akkor alacsony lángon pirítsuk a wokban sűrűn átkavarva kb. 10-15 percig. (Gyorsan érdemes kavarni ha nem akarjuk hogy odaégjen, esetleg rossz íze legyen) Készen is vagyunk jó étvágyat hozzá!