Oldalak

2012. július 28., szombat

Elektromos cigaretta alapok


 Megismerkedhettünk már az elektromos cigaretta tényeivel és tévhiteivel ezért a következő téma az alapok lesznek. Az eliquidet már nagyjából ismerjük. Az elektromos cigaretta 2 főbb részből áll: Akkumulátor és a patron. Akkumulátort már mindenki ismeri, mindenki látott már, megtalálhatóak a mobiltelefonunkban és az autóinkban. Az elektromos cigaretta gőzképző eszköze a patron. A patronokat két nagyobb kategóriára sorolnám: 1.Integrált patronok, 2.Kazános rendszerek. Az integrált patron attól integrált hogy a kazánrész egybe van építve a folyadéktároló egységgel. Ezt a fajta patront általában nem lehet szétszedni. A kazános rendszerekben pedig külön kicsavarozható a folyadéktároló egység; a patron és külön van a porlasztó ami a gőzt fejleszti. Szerintem kezdőknek az integrált patron lehet a megfelelőbb az egyszerűsége miatt.


Milyen e-cigarettát vegyünk? Nehéz megmondani mert valaki 2 doboz cigit is elszív egy nap valaki meg csak pár szálat. Az akkumulátor töltéstároló képességét kell először figyelembe vennünk. Ezt leggyakrabban mAh (milli amper óra)-ban mérjük. Aki csak pár szálat szív naponta, tehát olyan 10 szál alatt annak egy Joye 510-es e-cigarettát ajánlok ami 280mAh (kb. 200 slukk kapacitás). Az alakja megegyezik egy normál cigaretta méreteivel. Aki pedig ennél többet szív annak már Ego akkumulátorokat tudok ajánlani. Az Ego-k közül elég sok fajta van amit magunkhoz igazíthatunk (600mAh, 900mAh, 1100mAh, 1300mAh). Az áruk is nagyon hasonló, ezért érdemes elgondolkodni azon hogy egy nagyobb faját veszünk. Az Ego e-cigik már vastagabbak és nagyobbak(kb. szivar méretű), viszont a tárolóképességük sokkal jobb egy Joye-hoz képest.


Milyen patront vegyünk? Először is meg kell győződnünk arról hogy az akkumulátor menete passzol-e a kinézett patronba. (Például a Joye 510es csatlakozású.) Elsősorban integrált patronokat tudok ajánlani de ne féljünk egy kazános rendszertől sem. Integrált patronból elég sok népszerű és kiemelkedő darab van mint például a Helix (Halmizer, Stardust) ami egyszerű kezelhetősége miatt lett népszerű. Könnyen utánatölthetjük mert nincsen szükségünk fecskendőre, emellett a patron kiváló gőzmennyiség fejlesztésre képes és jó ízvisszaadása van. Elismert patronok még a Raven és Vision patronok is.


Milyen eliquidet vegyünk? Az eliquidek nagyon nagy választékban elérhetőek amit megint csak személyre szabhatunk. Az ízeket mindenki kitudja választani magának a saját ízlése szerint. Már tudjuk hogy az eliquid propilén glikolból és növényi glicerinből áll. A propilén glikol többletű eliquidek inkább ízesebbek, a glicerines többletű eliquidek pedig nagyobb gőzt produkálnak. Az arányt a korábban említett eliquid webshopban mi választhatjuk meg. Nagyon kevés esetben előfordulhat propilén glikol érzékenység ami az emberek többségére nem jellemző, ha érzékenyek vagyunk rá természetesen a glicerines eliquidet  vegyük. Az eliquideket megvehetjük különböző kiszerelésben is mint pl 5ml, 10ml, 30ml, 100ml. Emlékeztetésképp 1 doboz cigaretta kb. 1 ml liquidnek felel meg. Ami a nikotint illeti az eliquidet különböző erősségekben is rendelhetjük a nikotinmentestől az extra erősig. A nikotint a liquidekben mg/ml-ben adják meg, tehát ha 12-es erősségű az azt jelenti hogy 1 ml liquidben 12 mg nikotin van, ez olyan közepes erősségű. (A rendes ciginél oldalt van feltüntetve hogy egy szálban mennyi nikotin található.)

 Remélem sokaknak sikerült segítenem és sokaknak felkeltettem az érdeklőségét az elektromos cigarettázás iránt. Amiket leírtam információkat nem azért írtam mert reklámozok oldalakat! Nem kapok pénzt érte! Minden sor az én saját véleményem és tanácsom egy tisztább és egészségesebb világért. :)