Oldalak

2012. július 23., hétfő

Habcsók

A világ legegyszerűbb receptje és sok alkalomra illő édesség. Mi is kell hozzá? Tojásfehérje és porcukor (esetleg még 1-2csomag vanilliás cukor) Hogyan kell elkészíteni? Íme: Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, felverjük a tojásfehérjéket, szépen lassan adagoljuk a cukrot, megint verjük a tojást, megint cukor addig ameddig egy sűrűn folyó masszát kapunk. Ezt követi az hogy habzsákba töltjük és a sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsire rányomjuk a formákat. A meleg sütőbe tesszük 10percig majd kikapcsoljuk a sütőt és bent hagyjuk a formákat még 10 percig száradni. Kb. 2 tojásfehérjéből és 10dkg porcukorból 4 főre csinálhatjuk az édességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése